Alles mag er zijn - Angela van Bebber - Tilburg, Noord-Brabant
Alles mag er zijn - Angela van Bebber - Tilburg, Noord-Brabant
Angela van Bebber, Alles mag er zijn

Activiteiten

Lezing op de Universiteit van Nijmegen

Lezing transseksualiteit op de universiteit van Nijmegen

>> Klik op de afbeelding hiernaast om de lezing via YouTube te bekijken.

Benefietavond Platzak Fontys Hogeschool

Tijdens het diner was ik een van de spreeksters met een turbocollege van 10 minuten.

>> Klik op de afbeelding hiernaast om de turbocollege via YouTube te bekijken.

Thema-avond in Goes
‘Wij zijn Transgenders’

Ik was als spreekster gevraagd, maar kreeg ineens het verzoek ook de hele avond in goede banen te leiden. Was mijn eerste keer. Liz, net in het proces, inspireerde ik ook het podium te pakken. Naast haar ouders waren ook diverse kennissen van haar aanwezig. Het was een zeer enerverende avond waar ik ook veel plezier heb beleefd.

Thema-avond ‘Wij zijn Transgenders’ in T Westlicht in Goes

Lezing IFSMA AMC Amsterdam

Waar kan aan worden gedacht. Daarom begon ik de lezing met de vraag of ze bekend waren met de termen travestie, transgender en transseksualiteit. Het bleef stil wat aangaf dat ik er goed aan had gedaan hiermee te beginnen. Ik heb ook enkele cijfers gepresenteerd uit het boek ‘Worden wie je bent’. Geschreven door Saskia Keuzenkamp in opdracht van Sociaal en Cultureel Planbureau. Ik kreeg een zeer interessante vraag voorgelegd: wat te doen als je je als hulpverlener niet prettig voelt bij de persoon die je hulp moet bieden.
lees meer >>

Lezing IFSMA AMC Amsterdam

Deel Je Verhaal

Filosofie van het team: Een mooie wereld door openheid en kwetsbaarheid. Team Deel Je Verhaal hoopt dat ze samen met jou een beweging in gang kan zetten naar een wereld zonder schaamte en taboes. Naar een wereld met openheid en het ervaren van de kracht van kwetsbaarheid.
lees meer >>

Succes ontmaskert

Bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg werd het boek 'Succes ontmaskert' gepresenteerd door Daisy Schoenmakers en Astrid Koelewijn.

In het kort vertelden zij hoe en waarom dit boek tot stand is gekomen. Hierin staan de verhalen van twintig succesvolle onderneemsters. Hoe zij uit diepe dalen zijn opgekrabbeld en een onderneming hebben opgezet. Ze kwamen voor zichzelf op. Zaten niet bij de pakken neer. Zij willen voor iedere vrouw een inspiratie zijn om voor zichzelf op te komen. Zichzelf niet meer weg te cijferen en het hun eigen hart/gevoel te volgen.
lees meer >>

Boek 'Succes ontmaskert' gepresenteerd in boekhandel Gianotten

Verslag Festival Nu & Straks

Duurzaamheid; kwaliteit van leven. Dit waren de pijlers waarop het festival werd gebaseerd. Daartoe waren diverse spreeksters en sprekers uitgenodigd die op heel uiteenlopende wijze kwaliteit van leven onder de aandacht brachten.
lees meer >>

Angela van Bebber op Festival Nu & Straks

Debatkuip door leerlingen van ROC Tilburg

Door de leerlingen van MBO School voor Welzijn werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan hun talkshow ‘Debatkuip’ met als thema Tolerantie. Ze kozen hiervoor, omdat ze merkten dat Nederland steeds minder tolerant wordt. Ik voelde me zeer vereerd om aan hen een interview over dit onderwerp te mogen afgeven, temeer omdat dit een van mijn speerpunten vormt in mijn voorlichting op scholen.
lees meer >>

Roze zaterdag

Ik ben gevraagd om deel te nemen aan de Oecumenische Roze Viering die vooraf gaat aan de festiviteiten. Ik mag een van de voorbeden verzorgen en zelf daarvoor de tekst maken. Het thema is 'Kleurrijk Samenleven'.
lees meer >>

Angela van Bebber, Alles mag er zijn, op roze zaterdag

Dutch Lesbian Media Awards

Tussen de benoeming van de categorieën werd driemaal een panel naar voren gehaald. Dat bestond uit Anne Marie Borsboom, Ramona Pikeur en mijn persoontje. De gesprekken werden geleid door Kim Dankoor. Het totaal werd gepresenteerd door Naomi Antonius.
Voor mij was het een nieuwe ervaring. Voor een groep mijn ding doen is anders dan vragen over stellingen op je afgevuurd te krijgen.
lees meer >>

Angela van Bebber, Alles mag er zijn, bij Dutch Lesbian Media Awards

Fontys Appereance Experience

Enkele weken geleden werd ik door Pia (eerstejaarsstudente International Lifestyle Studies aan Fontys) benaderd om deel te nemen aan het Appearance Experience Event. Centraal stond Masculinity <> Femininity. Het betrof een Open Avond waarbij jongeren in de gelegenheid worden gesteld met Fontys kennis te maken.
lees meer >>

Angela van Bebber, Alles mag er zijn bij Fontys Appearance Experience

Tilburgse Verhalenvertellers

Leest u graag boeken en zou u de personages graag tot leven zien komen? Op zaterdag 4 februari waren er levende boeken in bibliotheek Tilburg Centrum te vinden. Deze levende boeken zijn mensen van vlees en bloed, het zijn namelijk de 'Tilburgse Verhalenvertellers'. Zij vertellengraag iets over hun persoonlijke leven en beantwoorden uw vragen graag.
lees meer >>

Proeftuin VVAO Eindhoven

Te gast bij de proeftuin van VVAO in Eindhoven. Monique had mij uitgenodigd om te komen spreken. Ik mocht zelf invullen hoe ik dat ging doen. Daarvoor kreeg ik een half uur met aansluitend een vragenrondje van een kwartier. Normaliter ga ik samen met de toehoorders in gesprek en wordt de bijeenkomst interactief. Nu wilde ik het houden van een speech uitproberen. Een half uur zonder onderbreking mijn verhaal doen. Want ik zou ook gevraagd kunnen worden om alleen maar een speech te houden.
lees meer >>

Angela van Bebber, Alles mag er zijn bij Proeftuin VVAO Eindhoven

Expertmeeting Café Health

Expertmeeting Café Health van Fontys International Lifestyle Studies. Er namen 15 bedrijven aan deel. Ik was ook uitgenodigd. Elk van hen hield een korte pitch waarbij op het scherm tegelijkertijd een foto met quote werd getoond. Daarna mochten we aanschuiven bij de eerstejaars studenten die zich over 15 tafels hadden verdeeld. Ieder van ons ging driemaal een kwartier met een groep studenten in gesprek over hun onderwerp.
lees meer >>

Angela van Bebber, Alles mag er zijn bij Expertmeeting Café Health

Domein Dialoog Dag

Hal 84 Spoorzone Tilburg. Ik was door Fontys International Lifestyle Studies uitgenodigd voor de Domein Dialoog Dag. Centraal stond ‘Togetherness & Involvement‘. Gastspreekster was trendwatcher Aafje Nijman. Daarna kon er kennis worden gemaakt met Lifestyle-concepten, ontwikkelt door tweedejaars ILS-studenten.
lees meer >>

Angela van Bebber, Alles mag er zijn bij Domein Dialoog Dag

Smart & Sexy Theatershow

"Afgelopen vrijdag 4 oktober was Angela van Bebber een van de gasten in onze Smart & Sexy theatershow in het Kennemer in Beverwijk. Tijdens het afspelen van haar favoriete nummer: 'My Way – Frank Sinatra', betrad ze het podium, waarnaar ze haar 2-minutenpitch gaf en vervolgens werd geïnterviewd door Lisa. Deze inspirerende vrouw, is als man geboren in het jaar 1952. Inmiddels leeft ze sinds mei 2003 als vrouw. In 2009 verscheen haar boek 'Eindelijk, ik Lééf', waar ze haar ervaringen in heeft opgeschreven.
lees meer >>

Angela van Bebber, Alles mag er zijn bij Smart & Sexy Theatershow

Gastles 2-college Durendael

Gastles gegeven op 2-college Durendael in Oisterwijk. Deze was wel speciaal, want deze keer zat er in de klas een persoon die van vrouw naar man gaat. Als verrassing had ik voor hem een transman meegebracht waarmee hij dus nog een heel fijn gesprek heeft gevoerd. Hij weet nu veel beter wat hem te wachten staat. Ook hier weer een klas met veel vragen en belangstelling.
lees meer >>

Angela van Bebber, Alles mag er zijn bij gastles 2-college Durendael

Puur ervaren

Het is half zeven in de ochtend en stap in de auto op weg naar het station. Ik heb een treinrit van anderhalf uur in het verschiet. Op naar Amsterdam. Locatie Comedy Theater aan Nes 110. Slechts een kwartiertje lopen vanaf het centraal station. Zoals gewoonlijk ben ik vroeg en al vrij snel voegt Jolanda zich bij me en staan we buiten in de miezerregen kennis te maken. Meteen een goed gevoel bij haar. Uiteraard willen we van elkaar weten wat we uitspoken. En dan blijkt dat zij vanuit haar professie als fotografe oog heeft voor detail. Ze had al een vermoeden wat er bij mij speelt. :-)
lees meer >>

Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie B-more design