Alles mag er zijn - Angela van Bebber - Tilburg, Noord-Brabant
Alles mag er zijn - Angela van Bebber - Tilburg, Noord-Brabant
Angela van Bebber, Alles mag er zijn

Mijn boek "Eindelijk, ik lééf!"

In “Eindelijk, ik lééf’ (2009) beschrijf ik mijn levensverhaal als transseksueel. Hierin schets ik mijn levenswandel. Van geboorte tot het heden ga je met mij mee op een reis door een leefwereld, die je je niet vooraf kon voorstellen. Je maakt mee hoe ik alles heb beleefd. Hoe zwaar het is als je je eigen gevoel niet kunt, mag, durft te volgen. Ook krijg je mee dat toeval niet bestaat en dat alles zijn plaats heeft. Maar vooral hoe ik uiteindelijk voor mijn eigen geluk durf te gaan.

Passage uit het boek

Hieronder laat ik je een passage uit het boek lezen. Het betreft een mail aan personen die hetzelfde doormaken. De mail dateert uit begin 2005. Ik zat in een heel moeilijke periode.

"Ik ga nu ten aanzien van mezelf zeer negatief klinken. De afgelopen maanden zat ik ongelofelijk in de knoei. Ik constateerde dat de hormonen niets meer toevoegden aan de verandering van mijn lichaam. Geen heupen, vrijwel geen borstvorming (nog hetzelfde als in september en al vanaf januari 2004 aan de hormonen) en mijn gezicht is ook al een tijd onveranderd gebleven. Daarop met Jos gebeld die me meedeelde dat niet elk lichaam even ontvankelijk is voor oestrogeen.
Damned. Dit had ik, denk ik nu, allemaal al eens meegedeeld."
lees meer >>

Video boekpresentatie
"Eindelijk, ik lééf!"

Astrid, lezer van het boek, moeder van een transjongen

Lieve Angela, Ik heb je prachtige boek net uitgelezen, en zoals ik je al vertelde heb ik dit niet zonder tranen kunnen doen. Je angsten en eenzaamheid hebben mij diep geraakt. Ik herkende enkele dingen die je beschrijft bij mijn grote kanjer, de boosheid, en de opstandigheid, en het terug getrokken zijn in gezelschap en alles van een afstandje bekijken. Ik besef me nu waar dat vandaan kan komen, ik hoop dat Britt zich in de toekomst open blijft stellen naar mij zodat ik hem in de ongetwijfeld zware jaren die nog komen kan blijven steunen. Ik heb wel het vertrouwen dat Britt dat gaat doen, maar ik besef me terdege dat ik niet alles kan voelen en kan begrijpen wat er in hem omgaat en dat vind ik best moeilijk omdat ik er graag wil zijn voor hem. Door het lezen van jouw prachtige en oprechte woorden heb ik wel het gevoel dat ik het nog beter kan begrijpen. Dankjewel dat ik middels het lezen van jouw boek nog meer heldere inzichten heb gekregen voor toekomst met mijn kanjer! Lieve Angela, bedankt dat ik je verhaal mocht lezen, en vooral dat ik het geluk heb gehad je te mogen ontmoetten!

Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie B-more design