Alles mag er zijn - Angela van Bebber - Tilburg, Noord-Brabant
Alles mag er zijn - Angela van Bebber - Tilburg, Noord-Brabant
Angela van Bebber, Alles mag er zijn

In de media

Interview Kenan - Mijn bubbel

Ik ben de eerste in een reeks van interviews die Kenan afneemt waarin hij in gesprek gaat met gasten die op hun manier lef hebben getoond in een moeilijke of in een bijzondere situatie.

Interview HTR 2021

Ik was de eerste die voor HTR werd geïnterviewd. Destijds vertelde ik over mijn proces van geslachtsverandering. In deze jubileumuitzending (75) is de vraag: hoe gaat het nu met me. Wat heb ik allemaal ondernomen, welke lessen heb ik geleerd en mag overdragen.

Op de koffie bij Loek

Begin 2014 nodigde Loek Knippels mij uit voor een kennismakingsgesprek wat resulteerde in heet verzoek aan mij om een presentatie te verzorgen binnen de opleiding tot Psycho-Sociaal Counselor. Ik mocht de studenten stimuleren meer out-of-the-box te leren denken. Inmiddels nodigt Loek mensen uit voor een gesprek om hun levenswijsheden in zijn netwerk te verspreiden.

Programma 'Emmertje Vertrouwen'
van Marit van der Meulen

Vorig jaar reageerde ik op een algemeen verzoek van Marit van de Meulen om in het kader van haar programma ‘Emmertje Vertrouwen’ iets te sturen over het onderwerp Vertrouwen. Ik stuurde mijn gedicht ‘Vertrouwen’ in. Daarop vroeg ze of ze mij daarover mocht interviewen.

Interview voor LEF-Community
door Veronika Rutten

LEF staat voor Love, Energy and Freedom en is opgezet door Veronika Rutten en Jeanine van Weert.
Met onder meer als kenmerken 'Durf jezelf te zijn' en 'Haal alles uit het leven'.

Interview door Luc Brants

Poster Angela van Bebber, Alles mag er zijn

Eind 2019 werd ik gevraagd voor een interview door Luc Brants in het kader van zijn onderzoek naar de zichtbaarheid van homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit in Tilburg. Naast mij werden nog diverse mensen daarvoor geïnterviewd. Wij werden ook gevraagd of we mee wilden werken aan een fotoshoot. Van elk van ons zou een foto met persoonlijke tekst in het boek 'Van Willem II naar Roze Maandag' komen. De boekpresentatie vond plaats in de LocHal op Roze Maandag 20 juli 2020 tijdens de Tilburgse kermis.

De grootste verrassing moest nog komen. Onze posters werden allemaal twee weken in de grote reclamezuilen getoond als reclamemateriaal voor het boek.

Ik heb wel een tijdje moeten zoeken naar mijn poster. Een kennis liet me weten dat ie hem gespot had in de Beethovenlaan tegenover het Wagnerplein.Ik vertelde Frank dat ik hem wel kon zoenen. Haha. Ik ben meteen gaan kijken. Ik werd meteen door een vrouw aangesproken, omdat ze mij van de foto herkende. Bleek dat haar zus een transvrouw is. Bijzonder. Ook enkele Turkse jongens reageerden: "Hee, dat bent u!" Waarop ik lachend antwoordde: "Leuk hè. Hoe vaak kom je je jezelf in een reclamezuil tegen?"

Daarna de eigenaar van de Turkse supermarkt gevraagd of hij de pallet die ervoor stond wilde verplaatsen. Op mijn verzoek maakte hij ook foto's. Even later kwam een jonge moeder met haar kleuter uit de winkel, zag mij bezig met de camera en bood ook meteen spontaan aan om foto's te maken. Tuurlijk, ga je gang.

Wel heel gaaf dat me dit nog mocht overkomen.

Tracking Tilburg

In april 2019 werd ik benaderd om deel te nemen aan een project van stadscomponist Anthony Fiumara. Hij wilde vijf personen laten interviewen met o.a. de vraag wat het betekent Tilburger te zijn, maakt de stad ze gelukkig, hoe staan ze in het leven. Deze verhalen werden door hem verwerkt in muziekstukken. Elk van ons heeft dus een eigen compositie. De uitvoering lag bij Huisensemble De link uit Tilburg. In de LocHal heb ik mijn muziekstuk opgenomen. Naast de muziek hoor je op de achtergrond citaten uit het interview met mij.

Angela 2.0

Een studente van Fontys Journalistiek heeft een mooi filmpje van 4 minuten over mij gemaakt.

>> Klik op de afbeelding hiernaast om het filmpje te bekijken.
(Muziek: YouTube, Ludovico Einaudi met Nuvole Bianche)

I did it my way:
een portret van Angela van Bebber

In het kader van zijn studie aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek maakte Tom Berserik een portret van mij met de titel "I did it my way".

>> Klik op de afbeelding hiernaast om de documentaire via YouTube te bekijken.

Interview voor
Radio Alwareness in Amsterdam

De maand februari stond in het teken van Seksualiteit. Daarom werd ik gevraagd om in de uitzending mijn zegje te doen.

>> Klik op de afbeelding hiernaast voor het radiointerview via YouTube.

Interview Fontys
Hogeschool voor Journalistiek

Het COC wil een wettelijk verbod op discriminatie van transgenders.Naar aanleiding van dit verzoek ben ik gevraagd hierover mijn mening te geven.

>> Klik op de afbeelding hiernaast voor het interview via YouTube.

Interview voor WINK magazine

Onlangs ben ik geinterviewd door de website WINK magazine. Een hele leuke ervaring. Je kunt het hele interview lezen via deze link of door te klikken op de afbeelding hiernaast.

Interview WINK magazine

Diverse (kranten-)artikelen

  • Artikel in de Optimist van april 2015 Klik hier
  • Lezersbrief in het Brabants Dagblad van 8-2-2014 Klik hier
  • Artikel in het Brabants Dagblad van 17-1-2014 Klik hier
  • Artikel in De Maasroute van 28-3-2013 Klik hier
  • Artikel in het AD Utrechts Nieuwsblad 2011 Klik hier
  • Artikel in Mijn Geheim 2009 Klik hier
  • Artikel in het Brabants Dagblad met betrekking tot Transgendergedenkdag 2009 Klik hier
  • Artikel in het Brabants Dagblad 2009 Klik hier
  • Artikel in het Brabants Dagblad 2008 Klik hier

Interview op HTR

7 februari 2013: Eerste aflevering van Anders dan Anders: interview met Angela. Voor de eerste keer een televisie interview waar ik met heel veel plezier op terug kijk. Jacqueline vertelde mij dat ik voor haar als inspiratie heb gediend om dit programma te maken.

Interview op NOS

1 juli 2014, de dag dat een nieuwe wet van kracht werd die heel belangrijk is voor transgenders. Het werd gemakkelijker om de geslachtsindentiteit in officiële documenten te laten veranderen. Dat betekent dat bij aanvang van het traject in het paspoort de geslachtsaanduiding al kan worden aangepast. Wel wordt als voorwaarde gesteld dat een verklaring van een medisch deskundige wordt overgelegd waaruit blijkt dat de persoon in kwestie permanent de overtuiging heeft tot het andere geslacht te behoren. lees meer >>

Interview op NOS met Angela van Bebber, Alles mag er zijn

Vroeger heette ik Louis

Om meer te weten te komen over mij nodig ik je uit de onderstaande documentaire die over mij gemaakt is te kijken.

>> Klik op de afbeelding hiernaast om de documentaire via YouTube te bekijken.

Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie B-more design