Alles mag er zijn - Angela van Bebber - Tilburg, Noord-Brabant
Alles mag er zijn - Angela van Bebber - Tilburg, Noord-Brabant
Angela van Bebber, Alles mag er zijn
Voorlichting op school Angela van Bebber, Alles mag er zijn

Voorlichting op scholen

Vindt u het belangrijk dat uw leerlingen hun eigen identiteit ontwikkelen, waardoor de doelstelling van de school, het vormen van kritische en zelfstandige personen die sterk in het maatschappelijke leven staan, nog beter tot zijn recht komt?

Dan is Angela de aangewezen persoon om met hen in gesprek te gaan over haar levenslessen die ze door haar achtergrond als transseksueel heeft gekregen. Ook de humor zal hierbij niet ontbreken.

Inspirerend, open, kwetsbaar en authentiek zijn de kwaliteiten die Angela steeds te horen krijgt.

Levenslessen

In 2010 stond zij voor de eerste keer voor de klas. Tot haar verrassing kreeg ze van een 15-jarig meisje de opmerking dat zij zich wel eens een jongetje voelde. Door de open houding van Angela durfde ze dat voor het eerst kenbaar te maken.
Dat sterkte Angela nog meer om op dit pad voort te gaan. Sindsdien heeft ze al diverse keren met veel succes aan de hand van haar verhaal haar lessen mogen uitdragen. Het gaat bij haar niet om haar transseksualiteit, maar om de lessen die je ervan leert.

Het doel van de lezing is om de studenten er bewuster van te maken dat de wereld voor hen open ligt als ze op een prettige manier met zichzelf en anderen weten om te gaan.

Onderwerpen

  • Seksuele diversiteit
  • Haar eigen achtergrond
  • Durf jezelf te zijn / je mag jezelf zijn
  • Wees niet bang voor de mening van een ander
  • Zelfvertrouwen
  • Verdraagzaamheid
  • Niemand doet iets verkeerd
  • Respect

boek een voorlichting

offerte aanvragen boek kopen
"Ze treedt de klas heel open en vriendelijk tegemoet. Dat maakte dat leerlingen zich op hun gemak voelden en dat ze het gevoel hadden haar alle vragen te kunnen stellen. Dat vinden wij belangrijk."

Debatkuip van de leerlingen ROC

Docenten maatschappijleer Fenneke en Daniëlle, rsg de Borgen, locatie Leek

Ze treedt de klas heel open en vriendelijk tegemoet. Dat maakte dat leerlingen zich op hun gemak voelden en dat ze het gevoel hadden haar alle vragen te kunnen stellen.
Dat vinden wij belangrijk.
Lees meer

Amber, leerling ROC Zorg en Welzijn

Ik moet zeggen dat ik me op me gemak voelde in de klas. Het was allemaal prima. Het verhaal van Angela heeft me geïnspireerd om naar je eigen gevoel te durven gaan, om voor jezelf te kiezen.
Lees meer

Huub van Caam, Vitalis College Breda

Je verhaal was ronduit inspirerend. Vooral de manier waarop je vanuit je introductie op een treffende en zeer toegankelijke wijze jongeren meeneemt in je verhaal. Het verhaal van de transgender.
Lees meer

Valerie, VWO6, Dr. Mollercollege Waalwijk

Heel openlijk vertelde ze ons haar levensverhaal. Ik vond het erg knap dat zij hier zo openlijk over kon vertellen, op een luchtige manier. Wat mij vooral heel erg aansprak was het feit dat ze zo ontzettend goed in het leven stond.
Lees meer

Docente maatschappijleer, Dr. Mollercollege Waalwijk

Een gastles die voorbij vliegt, die aanzet tot denken, inspireert tot open handelen en verder kijken dan je neus lang is. Zeer de moeite waard, geschikt voor iedereen en toepasbaar bij veel verschillende thema's.
Lees meer

Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie B-more design